N:o 745/ 2001
Annettu Helsingissä 24 päivänä elokuuta 2001


Liikenne- ja viestintäministeriön asetus vaurioituneen ajoneuvon kunnostamisesta ja ajoneuvon kokoamisesta osista annetun liikenneministeriön päätöksen 8 §:n muuttamisesta


Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan vaurioituneen ajoneuvon kunnostamisesta ja ajoneuvon kokoamisesta osista 14 päivänä helmikuuta 1997 annetun liikenneministeriön päätöksen (167/1997) 8 §:n 3 momentti seuraavasti:

8 §

Rekisteriin merkitseminen

3. Rakennettu ajoneuvo merkitään rekisteriin omavalmiste-merkkisenä tai rekisteriin ilmoittajan erikseen ajoneuvolle ilmoittamana omamerkkisenä ja omatekoisena ajoneuvomallina. Rekisteriotteen huomautuksia ja erikoisehtoja kohtaan merkitään tieto minkä merkkisistä ajoneuvoista pääosa rakennetun ajoneuvon osista on peräisin. Jos rakennetun ajoneuvon osista enemmän kuin 50 prosenttia on peräisin tietynmerkkisestä ajoneuvomallista ja rakennetun ajoneuvon rekisteriin ilmoittajalla on tavaramerkkilain (7/1964) mukainen oikeus ajoneuvon merkin käyttämiseen, rakennettu ajoneuvo saadaan merkitä rekisteriin sen merkkisenä ja mallisena tai mallin muunnoksena, millaisesta ajoneuvomallista enemmän kuin 50 prosenttia ajoneuvon osista on peräisin. Rakennetun ajoneuvon käyttöönottopäiväksi merkitään rakennetun ajoneuvon ensirekisteröintipäivä. Rekisteriin ja rekisteriotteeseen merkitään huomautus "RAKENNETTU AJONEUVO" tai "RAKENNETTU JA MUUTETTU AJONEUVO".




Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä syyskuuta 2001.

Helsingissä 24 päivänä elokuuta 2001

Liikenne- ja viestintäministeri
Olli-Pekka Heinonen


Yli-insinööri
Kari Saari